Cepat Sihat

Cepat Sihat
kesihatan, kecantikan, awet muda, slimming, petua, renungan

Saturday, 25 January 2014

Cepat Sihat: ESP baiki masalah tumit pecah

Cepat Sihat: ESP baiki masalah tumit pecah: Sejak tinggal di asrama puluhan tahun lalu, mama alami masalah kaki meggelupas dan semakin lama tumit pula pecah2. Rupa2nya tumit pecah ni b...

ESP baiki masalah tumit pecah

Sejak tinggal di asrama puluhan tahun lalu, mama alami masalah kaki meggelupas dan semakin lama tumit pula pecah2. Rupa2nya tumit pecah ni berkait juga dengan masalah berat badan.. Hmm. terbayang ibarat sebiji kentang dipijak tiap hari... pecah la dia.

Nak share langkah nk atasi pecah2 dan gelupas tapak kaki.

1. Minum banyak air.
2. Pilih kasut atau sandal yang sesuai (selesa dan tidak seksa)
3. Rendam dan cuci kaki dengan air suam tambah 2-3 titis basic H
4. kemudian sapu multipurpose herbal blend cream
5. rajin pakai sarung kaki especially waktu tidur
6. Amalkan pemakanan sihat... ESP dan vitamin c atau vitamin e. org kata makan GLA pun kulit lembap dan#cantik


Jom amalkan ramai2..mama dah dapat lihat kesan dan perubahan yang menakjubkan. Akhirnya kesan menggelupas dan kulit kaki pecah2 dah dapat diatasi sedikit demi sedikit. macam tak percaya la....


Nak share penglaman mama, 0192247004

#tumitpecah
#kulit#kaki#kering

Cepat Sihat: Shaklee untuk kesihatan anak

Cepat Sihat: Shaklee untuk kesihatan anak: BERTINDAK ATAU BIARKAN SAJA? Beberapa hari ni..ramai mama yang membawa anak ke klinik. Ada yang demam, ada yang asthma dan macam2 lagi. Mam...

Shaklee untuk kesihatan anak

BERTINDAK ATAU BIARKAN SAJA?

Beberapa hari ni..ramai mama yang membawa anak ke klinik. Ada yang demam, ada yang asthma dan macam2 lagi.


Mama sangat recommend set kanak2 dlm gambar. Insyaallah anak semakin sihat dan kuat daya tahan penyakit. Yang kecik beri mealshakes. Yg besar sikit beri omega dan vit C tu..

Kita sekadar ikhtiar. Allah pasti izinkan apa yang kita doa dan usahakan.

Inilah antara ikhtiar mama utk anak2. Alhamdulillah kali akhir anak ke klinik utk rawatan doktor ialah bulan september. ( mudah2an Allah terus berikan kesihatan itu.. takut juga bila bercerita begini ..Allah uji dgn sakit anak2.)
Khamis baru ni si bongsu ada tanda nk selsema tp Alhamdulillah tak melarat.

Semalam Lily balik dari sekolah agama, demam. Dek kerana nak latihan menyanyi lagu NILAM, dia nak ke sekolah juga, mama terus bancuh milo tambah nutriferon, beri makan omega dan bekalkan air bancuhan performance drink. Alhamdulillah, Lily ke sekolah petang dan balik rumah, mama beri minum banyak2. Hari ini, Lily ok walaupun nampak sedikit lemah.

Semuanya ditangan ibu2.. ayah2 selalunya ikut aje keputusan ibu. (Tapi kalau kerana kos ke doktor lebih murah dari set kesihatan anak ini dan bagi ibu, nk abaikan saja bebelan mama ni, terpulang pada pendapat masing2)
Bagi mama melihat anak2 lincah berlari, melompat dan ketawa adalah lebih berharga dari banyak benda.




Timbangkan cadangan mama ini..

***jgn lupa sakit tu ujian Allah swt. Cuma rugi jika kita tak ikhtiar dan berdoa utk mencegah.. kalau nk sakit juga, tu mmg lumrah kehidupan.

salam hormat utk semua.
Hubungi 019-2247004 jika nk bertanya...
 — feeling great.

Cepat Sihat: vivix untuk rawat stroke

Cepat Sihat: vivix untuk rawat stroke: Kita berikhtiar, Allah menentukan..

Cepat Sihat: vivix untuk berhenti merokok

Cepat Sihat: vivix untuk berhenti merokok: Ini berdasarkan pengalaman ipar mama. Berminat utk bebaskn diri dari rokok? Suami? Rakan? Saudara? Cubalah formula beliau. Ieja 01922470...

Cepat Sihat: ESP untuk sihat dan cantik

Cepat Sihat: ESP untuk sihat dan cantik: ESP contains a full complement of amino acids, nonessential and essential. The 9 essential amino acids cannot be manufactured by the body an...

Cepat Sihat: vivix mengawal masalah thyroid

Cepat Sihat: vivix mengawal masalah thyroid: Ada masalah ni? Jom cuba. Tanpa injection, tanpa pisau, cuma Bismillah dan minum. 1 sudu sehari.

ESP untuk sihat dan cantik

ESP contains a full complement of amino acids, nonessential and essential. The 9 essential amino acids cannot be manufactured by the body and must be obtained from the diet. One serving of ESP delivers approximately the following 9 essential amino acids.
Histidine , Lysine, Threonine, Isoleucine, Methionine, Tryptophan, Leucine, Phenytalanine & Valine.

Directions:
Mix 28g or 3 tablespoons of ESP powder with a glass of milk, juice, water or your favourite beverage.

Optional:
Add fruit and blend.


Photo: ESP contains a full complement of amino acids, nonessential and essential. The 9 essential amino acids cannot be manufactured by the body and must be obtained from the diet. One serving of ESP delivers approximately the following 9 essential amino acids.
Histidine , Lysine, Threonine, Isoleucine, Methionine, Tryptophan, Leucine, Phenytalanine & Valine.

Directions:
Mix 28g or 3 tablespoons of ESP powder with a glass of milk, juice, water or your favourite beverage.

Optional:
Add fruit and blend.

vivix untuk berhenti merokok

Ini berdasarkan pengalaman ipar mama. Berminat utk bebaskn diri dari rokok? Suami? Rakan? Saudara? Cubalah formula beliau.

Photo: Ini berdasarkan pengalaman ipar saya. Berminat utk bebaskn diri? Suami? Rakan? Saudara? Cubalah formula beliau.

Ieja 0192247004
ID 889811

vivix untuk rawat stroke

Kita berikhtiar, Allah menentukan..

Photo: Testimoni vivix lagi.. cepat cepat harga offer...bln nov shj..

vivix mengawal masalah thyroid

Ada masalah ni? Jom cuba. Tanpa injection, tanpa pisau, cuma Bismillah dan minum. 1 sudu sehari.

Photo: Ada masalah ni? Jom cuba. Tanpa injection, tanpa pisau, cuma Bismillah dan minum. 1 sudu sehari.

Friday, 24 January 2014

Cepat Sihat: recycle : biskut cream cracker

Cepat Sihat: recycle : biskut cream cracker: Minda Recycle berputar lagi. Kali ni nak share projek recycle makanan pulak. gambar hiasan Teringat zaman kecil2 dulu kami buat ...

Cepat Sihat: Recycle pemegang belon

Cepat Sihat: Recycle pemegang belon: Tahu tak apa benda ni? Ya..pemegang belon anak2. Utk elakkan anak2 main pedang hingga tercucuk sana sini..mari kita ubahsu...

Cepat Sihat: recycle: papan lapik kek

Cepat Sihat: recycle: papan lapik kek: Papan lapik kek ni ada gunanya... Kalau tak utk j.panjang pun boleh juga utk j.pendek. Langkah 1 Potong kain utk jadi penu...

Cepat Sihat: gabungan lama dan baru

Cepat Sihat: gabungan lama dan baru: T shirt lama digabung bersama kain yang baru dibeli. Dah siap digabung dan ditambah hiasan dengan sulaman bunga. Selamat mencuba. ...

Cepat Sihat: recycle : beg kertas jadi pembalut buku

Cepat Sihat: recycle : beg kertas jadi pembalut buku: BILA ANAK MERENGEK Anak merengek nk pembalut buku. Kedai yg kami singgah siang tadi ada pembalut 'Selamat Pengantin Baru' saja. Mala...

Cepat Sihat: jaga tulang belakang

Cepat Sihat: jaga tulang belakang: Hari ni sekadar nak kongsi bahan yang mama jumpa sambil mama mencari info di alam maya.... Mungkin berguna untuk panduan kita, tak kira...

Cepat Sihat: untuk anak

Cepat Sihat: untuk anak: wahai anak, maafkan mama andai mama tak pandai menyediakan hidangan yg enak, tapi mama tahu lauk kedai mana yg sedap. maafkan mama andai tak...

Cepat Sihat: Jari-jariku

Cepat Sihat: Jari-jariku: Katakan dari hatimu...

Cepat Sihat: Normalkah semuanya?

Cepat Sihat: Normalkah semuanya?: Salam sayang semua.. Nak tahu tak? Awalnya mama bukan pengamal makanan kesihatan. Bagi mama "Ah semuanya lebih bagus jika diambil d...

Cepat Sihat: ubat paling mujarab

Cepat Sihat: ubat paling mujarab: Terkenang masa dulu Satu hari yang sangat meletihkan... Berlaku 8 tahun lalu tetapi masih segar dalam ingatan...Penat melatih pasukan di ...

Cepat Sihat: Tua tanpa sakit sendi

Cepat Sihat: Tua tanpa sakit sendi: Assalamualaikum dan salam sihat. Sedar atau tidak, ibu bapa kita yang sudah tua menganggap sakit lutut dan sendi sebagai pakej penambah...

Cepat Sihat: ostematrix dan pengalaman kena batu karang

Cepat Sihat: ostematrix dan pengalaman kena batu karang: Dulu2 saya makan kalsium hanya semasa hamil dan menyusukan. Kisahnya, sebelum hamil anak ke 3, saya telah disahkan mengalami masalah batu ka...

Cepat Sihat: atasi keputihan ketika bersalin dan masalah Hb ren...

Cepat Sihat: atasi keputihan ketika bersalin dan masalah Hb ren...: Suatu hari... selepas lama tidak berkarya, mama pun buka laptop... Dalam minda berkata.. Harini mesti dapat order baru. Sejak kebelakangan i...

Cepat Sihat: Cara selamat cuci rumah dengan anak-anak.

Cepat Sihat: Cara selamat cuci rumah dengan anak-anak.: Hari ini rasa nk mengemas dan membersih rumah bersama anak2. Memang hobi tolak tarik almari dan perabot.. tapi makan ostematrix dulu supaya ...

Cepat Sihat: Turunkan berat badan

Cepat Sihat: Turunkan berat badan: Set slimming dan turun berat badan#Cinch - kekal kenyang ( Pilihan perisa Coklat/ latte/vanilla) #Herb  lax- detoks sampai bersih. Rasa kemp...

Tuesday, 21 January 2014

Cepat Sihat: MUDA VS TUA - lewatkan penuaan dengan Shaklee

Cepat Sihat: MUDA VS TUA - lewatkan penuaan dengan Shaklee: Perbezaan penampilan pengamal Shaklee berbanding dengan kembarnya. Ramai rakan yang telah mengamalkan Shaklee mengakui mereka lebih...

Monday, 20 January 2014

Cepat Sihat: pilih shaklee dulu....

Cepat Sihat: pilih shaklee dulu....: Salam sihat. Bagi individu yang baru NAK amalkan shaklee, saya dah masak sangat dengan penarikan diri gara2 rasa harga shaklee mahal. Jadi k...

Cepat Sihat: Check list ibu

Cepat Sihat: Check list ibu: Dah Tahun baru 2014.. Umur dah bertambah 1 tahun lagi. Sebagai ibu, semakin banyak cabaran yang akan dihadapi.. tabah la ibuu.... Di sini ...

Cepat Sihat: recycle : beg kertas jadi pembalut buku

Cepat Sihat: recycle : beg kertas jadi pembalut buku: BILA ANAK MERENGEK Anak merengek nk pembalut buku. Kedai yg kami singgah siang tadi ada pembalut 'Selamat Pengantin Baru' saja. Mala...

Cepat Sihat: Cuci kesan dakwat pen, crayon, water color dan mag...

Cepat Sihat: Cuci kesan dakwat pen, crayon, water color dan mag...: Basic H oh Basic H, mama memang sukaaaa Basic H. Sangat banyak kegunaannya. Dalam segala hal mencuci. daripada tubuh badan sampai kepada  ke...

Cepat Sihat: Cuci kesan dakwat pen, crayon, water color dan mag...

Cepat Sihat: Cuci kesan dakwat pen, crayon, water color dan mag...: Basic H oh Basic H, mama memang sukaaaa Basic H. Sangat banyak kegunaannya. Dalam segala hal mencuci. daripada tubuh badan sampai kepada  ke...

Cepat Sihat: recycle : Ubahsuai rasa biskut

Cepat Sihat: recycle : Ubahsuai rasa biskut: Ubah suai rasa biskut... Kerapkali anak2 teringinkan biskut yang dijual di kedai bila keluar bersama keluarga. 2-3 hari pertama merek...

Cepat Sihat: Turunkan berat badan

Cepat Sihat: Turunkan berat badan: Set slimming dan turun berat badan#Cinch - kekal kenyang ( Pilihan perisa Coklat/ latte/vanilla) #Herb  lax- detoks sampai bersih. Rasa kemp...

Sunday, 19 January 2014

Cepat Sihat: Mealshake : memulihkan kesihatan anak

Cepat Sihat: Mealshake : memulihkan kesihatan anak: Lama mama mendiamkan diri, tak sempat up date blog, hanya sesekali up date page. Banyak tugas kerjaya yg perlu diselesaikan. Tugas utama men...

Cepat Sihat: Mealshake pelbagai cara

Cepat Sihat: Mealshake pelbagai cara: Mama memang dah sangat setia dengan Mealshake. 2 cannister tiap bulan. Ongkosnya En husband tolong bayarkan utk anak2... Azam utk samb...

Cepat Sihat: mealshakes shaklee

Cepat Sihat: mealshakes shaklee: Meal Shakes merupakan hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga: • Sarapan segera yang ...

Cepat Sihat: sarapan terbaik anak2

Cepat Sihat: sarapan terbaik anak2: Kajian bagi korelasi di antara sarapan pagi dan pencapaian di sekolah menunjukkan kana2 yang mengambil sarapan pagi sebelum ke sekolah menda...

Cepat Sihat: bisnes Shaklee

Cepat Sihat: bisnes Shaklee: Kami mencari rakan utk join grup kami dan memberi servis jualan shaklee di negeri2 lain dan daerah lain di selangor. Lebih dekat anda dgn pe...

Cepat Sihat: Turunkan berat badan

Cepat Sihat: Turunkan berat badan: Set slimming dan turun berat badan#Cinch - kekal kenyang ( Pilihan perisa Coklat/ latte/vanilla) #Herb  lax- detoks sampai bersih. Rasa kemp...

Turunkan berat badan

Set slimming dan turun berat badan#Cinch - kekal kenyang ( Pilihan perisa Coklat/ latte/vanilla)
#Herb lax- detoks sampai bersih. Rasa kempis perut.
#Alfalfa - kekal segar dan elak sembelit
#Lecithin- mengemulsikan lemak supaya mudah dibuang.

#Hadiah botol comel utk mudahkan anda membancuh minuman cinch anda.
Utk yang berminat sila hubungi mama. Cepat!!! Selagi stok hadiah masih ada..



Testimoni-testimoni pelanggan




2 gambar di atas ni ialah orang yang sama. Hasilnya menakjubkan.




Sebelum ni tak berapa serius makan Shaklee. Kemudian dia  melengkapkan set slimming nya..

Alhamdulillah ceria menerima khabar penrunan berat badannya. Lagi best bagi pelanggan ni, kulit wajah jadi berseri2 selepas beberapa bulan mengamalkan Shaklee.




 Kisah customer ni.

Beratnya dah turun 4 kg.  Ambil Shaklee lbh kurang 2 minggu.
Syukur, syukur, syukur.. semoga dgn penurunan berat badannya, dapat membantunya lebih ceria dan cergas.
Cadangnya nk slimming dulu... tapi dah dapat bonus.. darah tinggi dah kurang.. migraine dah hilang.



Customer ni mula ambil pada 28 dis 2013. Harini 18 jan 2014. Dh turun 5 kg.
Syukur.



Oaky, siapa nak tempah produk, nak info dan khidmat nasihat.. sila hubungi ieja 0192247004

bisnes Shaklee

Kami mencari rakan utk join grup kami dan memberi servis jualan shaklee di negeri2 lain dan daerah lain di selangor.

Lebih dekat anda dgn pelanggan.. lebih mudah menjual.

. Kita raih kejayaan bersama. Ahli kami sentiasa sokong menyokong.




Berminat? Hubungi ieja 019-2247004

Cepat Sihat: Ubat buasir

Cepat Sihat: Ubat buasir: Masalah Buasir Buasir selalu dikaitkan dengan masalah sembelit yang kronik di mana pesakit akan mengalami luka dan pembengkakan dalam baha...

Ubat buasir

Masalah Buasir

Buasir selalu dikaitkan dengan masalah sembelit yang kronik di mana pesakit akan mengalami luka dan pembengkakan dalam bahagian usus akibat meneran najis yang agak keras dan tidak kerap. Lebih teruk lagi bila bahagian usus besar mula terkeluar sedikit dari bahagian dubur. Menangis la nak duduk...

Ramai juga kenalan yang pernah mengalami masalah ini terutama ketika mengandung. Bagi golongan ini, buang air besar ibarat mimpi ngeri. Ada yang mengisahkan pengalaman luka hingga berdarah atau najis dilihat berdarah. Memang seram jugak dengar cerita mereka ni.

Banyak sebab terjadinya buasir dan di antara masalah utama ialah kurang minum air dan pemilihan menu harian yang kurang serat.

Mama pun bukan arif sangat tentang fakta-fakta perubatan ni tapi kalau setakat nak kongsi info dan pengalaman rakan yang berjaya atasi masalah ini, boleh la..

Antara ramuan Shaklee yang diamalkan untuk buasir ialah Alfalfa, Zinc Complex dan Omega Guard.


Alfalfa
- membantu masalah penghadaman dan pencernaan (elak sembelit)
 dengan cara melembutkan najis dan buang air besar jadi lebih lawas



Zinc Complex
- Sangat membantu merawat dan membaikpulih luka dalaman


Omega Guard
- menolong meransang pemulihan bagi  tindakan otot yang lebih baik agar proses menyahkan najis jadi lebih sempurna.

Untuk bincang lebih lanjut. contact/w.apps ieja 019-2247004

Tuesday, 14 January 2014

Cepat Sihat: set kehamilan shaklee

Cepat Sihat: set kehamilan shaklee: Renungkan bersama duhai ibu. Kalau ingin berladang pun peladang merawat tanah dan tapak ladangnya sebelum bercucuk tanam dan menghara...

Cepat Sihat: set kehamilan shaklee

Cepat Sihat: set kehamilan shaklee: Renungkan bersama duhai ibu. Kalau ingin berladang pun peladang merawat tanah dan tapak ladangnya sebelum bercucuk tanam dan menghara...

set kehamilan shaklee



Photo: Renungkan bersama duhai ibu. Kalau ingin berladang pun peladang merawat tanah dan tapak ladangnya sebelum bercucuk tanam dan mengharapkan hasil yang berkualiti. Bagaimana dengan kita?

Dapatkan set kehamilan Shaklee lebih awal sebelum anda disahkan hamil.

Renungkan bersama duhai ibu. Kalau ingin berladang pun peladang merawat tanah dan tapak ladangnya sebelum bercucuk tanam dan mengharapkan hasil yang berkualiti. Bagaimana dengan kita?

Dapatkan set kehamilan Shaklee lebih awal sebelum anda disahkan hamil.



Hubungi ieja 019-2247004 ID 889811

Cepat Sihat: recycle : Ubahsuai rasa biskut

Cepat Sihat: recycle : Ubahsuai rasa biskut: Ubah suai rasa biskut... Kerapkali anak2 teringinkan biskut yang dijual di kedai bila keluar bersama keluarga. 2-3 hari pertama merek...

recycle : Ubahsuai rasa biskut


Ubah suai rasa biskut...

Kerapkali anak2 teringinkan biskut yang dijual di kedai bila keluar bersama keluarga. 2-3 hari pertama mereka makan.. seterusnya tinggallah biskut menanti selera tuannya tiba.. Sayangnya tak muncul juga selera mereka bahkan kadang2 dibeli lagi biskut lain.. Kesian En Tupperware tengok Cik Biskut di dalamnya. 

Jadi, hari ni mama nak bagi idea sikit... Jom hias biskut dengan peanut butter atau jem atau coklat supaya menambah rasa dan selera untuk menikmatinya.  

Selamat mencuba!!!!


Yang pasti Si kecil anak2 kita pasti suka utk buat aktiviti ini bersama2...

Idea ini juga boleh digunapakai untuk muffin dan sebagainya...

Berjimat dan beringat ye...

Ikhlas dari mindaku sambil kunyah biskut ini... Hmmm sedapnya menikmati dgn minuman panas petang2 macam ni.

Cepat Sihat: renungan : rumah kecil kita

Cepat Sihat: renungan : rumah kecil kita

renungan : rumah kecil kita




Cepat Sihat: recycle : beg kertas jadi pembalut buku

Cepat Sihat: recycle : beg kertas jadi pembalut buku: BILA ANAK MERENGEK Anak merengek nk pembalut buku. Kedai yg kami singgah siang tadi ada pembalut 'Selamat Pengantin Baru' saja. Mala...

Cepat Sihat: renungan : sedekah

Cepat Sihat: renungan : sedekah

Cepat Sihat: Cuci kesan dakwat pen, crayon, water color dan mag...

Cepat Sihat: Cuci kesan dakwat pen, crayon, water color dan mag...: Basic H oh Basic H, mama memang sukaaaa Basic H. Sangat banyak kegunaannya. Dalam segala hal mencuci. daripada tubuh badan sampai kepada  ke...

Cuci kesan dakwat pen, crayon, water color dan magic pen

Basic H oh Basic H, mama memang sukaaaa Basic H. Sangat banyak kegunaannya. Dalam segala hal mencuci. daripada tubuh badan sampai kepada  kebersihan rumah.

Bahannya selamat dan berasal dari kelapa dan jagung.. memang tak memudaratkan.

Baru-baru ni boss di rumah (suami) mengeluh t-shirt putihnya terkena warna merah yang luntur dari pakaian lain. Diambil inisiatif merendam dengan air bancuhan Basic H. Hmmm... hilang dan bersih semula t shirt tu. Apa lagi.. dikutipnya semua baju anak2 direndamnya juga.. Teruja sangat agaknya.. Haha.

Mama tanya, "Berapa banyak abang masukkan Basic H?" "Satu penutup!!!" cepat je dia jawab.

Aduhai... kalau org dah kemaruk Basic H ni, boleh buat tauke pun bankrap.

"Oh abang yang kusayang.. guna Basic H 2-3-4 titik cukup la... jgn la geram sangat!!!" rungut mama.

Itu kisah abahnya.. nak tau kisah anak mama? Si kakak ni guna Basic H lap lantai bilik jahit.... Memang mengerikan!! Haha... berlarilah seekor  mak lipas dan anaknya keluar dari bilik jahit mama tu... Baru mama tahu ada lipas kat bilik tu... Heeeeee..

Bila masuk bilik jahit beberapa kali, mama perasan lantainya melekit aje.. Kenapa ye? Siasat punya siasat baru mama tau, anak mama letak spray kat botol basic H, sembur macam sembur air paip je... Sekejap je setengah botol abis..Mama garu je kepala mama yang tak gatal ni. Letih pulak mengelap semula lantai dengan air kosong. Utk hilangkan lekit Basic H tu.

Hihi.. nak buat macam mana, mmg kerap pengguna baru Basic H tak percaya kekuatan Basic hanya dgn 2-3 titis.

Tapi PERCAYALAH!!!



Ini eksperimen dengan water colour..Tapi bukan yang dah melekat sebulan atau setahun ye.. yang dah lama sangat mama tak gerenti..yg penting pakaian kita tak luntur.



Ini ilham Mia dengan Adam.. Diwarnanya renda tudung ni...Baik punyaaa...



Dakwat ballpen di pakaian.


Cuci kesan Crayon..

Yang tiada dalam gambar ialah beg sekolah Lily yang ditulis dengan marker pen "tahun 2 Harmoni". 2014 Lily nk masuk 3 Harmoni. Mama rendam dgn Basic H hingga tulisan tu pudar.

I like Basic H!!!

Utk info lanjut baca basic H

Utk tempahan Contact Ieja 019-2247004


renungan : sedekah

recycle : beg kertas jadi pembalut buku

BILA ANAK MERENGEK

Anak merengek nk pembalut buku. Kedai yg kami singgah siang tadi ada pembalut 'Selamat Pengantin Baru' saja.

Malam ni setiap 10 minit anak tanya "mama bila nk beli pembalut buku?"

Ok.. hari hujan.. nak ke kedai semata2 utk beli kertas pembalut hadiah???
Minyak dah naik harga maaa...
Operasi kecemasan...Selamat jalan beg kertas Parkson!! Kamu pun free dan disimpan bertahun2. Maka diabadikan utk berkhidmat pada cik lily. Selamat berkhidmat. Kamu cantik!!

#recycle
#jimat




Photo: BILA ANAK MERENGEK

Anak merengek nk pembalut buku. Kedai yg kami singgah siang tadi ada pembalut 'Selamat Pengantin Baru' saja.

Malam ni setiap 10 minit anak tanya "mama bila nk beli pembalut buku?"

Ok.. hari hujan.. nak ke kedai semata2 utk beli kertas pembalut hadiah???
Minyak dah naik harga maaa...
Operasi kecemasan...Selamat jalan beg kertas Parkson!! Kamu pun free dan disimpan bertahun2. Maka diabadikan utk berkhidmat pada cik lily. Selamat berkhidmat. Kamu cantik!!

#recycle
#jimat

Cepat Sihat: Khasiat pudina dan halia dalam Shaklee Peppermint ...

Cepat Sihat: Khasiat pudina dan halia dalam Shaklee Peppermint ...: Pilihan lebih mudah!!!! PUDINA Pudina dikatakan berkhasiat untuk penawar lelah dan batuk. Perubatan cina menyebut pudina sebaga...

Sunday, 12 January 2014

Cepat Sihat: cabut gigi adik

Cepat Sihat: cabut gigi adik: Sebenarnya mama sekeluarga sedang memantau  berita kesesakan lalu lintas utk perjalanan balik kampung. Rindu pada mak ayah dan adik mama...

Cepat Sihat: Kulit yg Sihat, Cerah dan Muda dengan Shaklee.

Cepat Sihat: Kulit yg Sihat, Cerah dan Muda dengan Shaklee.: Vitamin C dgn kolegen ♥ Vitamin C penting bagi proses sintesis kolegen dn aktiviti antioksidan yg kuat yg berpotensi membantu mengur...

Cepat Sihat: Vitamin C yang murah

Cepat Sihat: Vitamin C yang murah: Jom kira harga Vitamin C kita. Harga normal RM92.50... Campur tolah darab bahagi...Kira RM90 je la...(Boleh runding lagi tu...) Langkah 1 ...

Cepat Sihat: kepentingan protein

Cepat Sihat: kepentingan protein: Hari ni kita share sikit info tentang kepentingan protein dan siapa yang amat memerlukan protein.. Sel-sel badan kita memerlukan protein seb...

Cepat Sihat: mealshake shaklee utk selera makan, kulit cantik.

Cepat Sihat: mealshake shaklee utk selera makan, kulit cantik.: Ingat kisah Adam yang tak sempat menikmati susu ibu lebih lama kerana mama kena denggi? Sebagai ikhtiar, mama berikan Adam susu yan...

Cepat Sihat: Plaster bantu hentikan anak dengan susu cap gantun...

Cepat Sihat: Plaster bantu hentikan anak dengan susu cap gantun...: Asyik mempromosi penyusuan ibu... teringat pengalaman nak memberhentikan damia menyusu masa mama hamilkan Adam. Waktu itu mia usia 2 ta...

Cepat Sihat: Mealshake : memulihkan kesihatan anak

Cepat Sihat: Mealshake : memulihkan kesihatan anak: Lama mama mendiamkan diri, tak sempat up date blog, hanya sesekali up date page. Banyak tugas kerjaya yg perlu diselesaikan. Tugas utama men...

Cepat Sihat: Mealshake pelbagai cara

Cepat Sihat: Mealshake pelbagai cara: Mama memang dah sangat setia dengan Mealshake. 2 cannister tiap bulan. Ongkosnya En husband tolong bayarkan utk anak2... Azam utk samb...

Cepat Sihat: mealshakes shaklee

Cepat Sihat: mealshakes shaklee: Meal Shakes merupakan hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga: • Sarapan segera yang ...

Cepat Sihat: singkir lemak, toksin dan najis

Cepat Sihat: singkir lemak, toksin dan najis: Pembersihan Kolon Anda perlu membersihkan kolon kerana ... Tiada siapa yang mahu menyimpan satu pembetung najis yang kotor di  dala...

Friday, 10 January 2014

Cepat Sihat: OFFER NOVEMBER

Cepat Sihat: OFFER NOVEMBER: TAWARAN BULAN NOVEMBER - ALFALFA COMPLEX JANGAN LEPASKAN PELUANG * beli 6 percuma satu * 2 pilihan - pek 700 biji dan 330 biji. Kha...

Cepat Sihat: Moga cepat dapat zuriat

Cepat Sihat: Moga cepat dapat zuriat: Hidup ini penuh dengan harapan.. Bagi yang sudah mendirikan rumahtangga... hilai tangis anak2 diimpikan utk mewarnai kehidupan sehari2. Bag...

Monday, 6 January 2014

Cepat Sihat: recycle : tikar lama jadi bekas deco2

Cepat Sihat: recycle : tikar lama jadi bekas deco2: Jangan mudah buang dan beli baru, Jadikan barang yang lama kepada barang baru. Tikar ini mungkin dah koyak, dah rosak dan tak sesua...

Cepat Sihat: Joint Health Tablet membantu atasi masalah sendi....

Cepat Sihat: Joint Health Tablet membantu atasi masalah sendi....: Tanpa 2 biji tablet ini sehari... saya rasa sangat bersalah pada diri sendiri. Beberapa bulan lepas saya sangat sukar bergerak bebas, me...

Cepat Sihat: Bebaskan diri dari kongkongan sakit sendi

Cepat Sihat: Bebaskan diri dari kongkongan sakit sendi: Seorang insan merasakan dirinya sangat bertuah dipertemukan jodoh dengan mama...he he he.. Pada masa yang sama dia juga rasa bertuah di...

Cepat Sihat: sakit lutut

Cepat Sihat: sakit lutut: Osteoarthritis  dikenali sebagai sakit sendi.  Sendi  ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu. Osteoarthritis  berlaku a...

Cepat Sihat: Masalah sendi dan sakit lutut

Cepat Sihat: Masalah sendi dan sakit lutut: Musim raya ini bila balik kampung berjumpa ramai ahli keluarga yang dah berusia. Ini lah produk yang saya kongsi dgn mereka. Mereka ni type ...

Cepat Sihat: suplemen pelajar

Cepat Sihat: suplemen pelajar: utk pertanyaan hubungi ieja 0192247004

Cepat Sihat: omega guard suplemen jantung

Cepat Sihat: omega guard suplemen jantung: IBARATKAN sayur terlebih masak vs sayur cukup masak Dalam kedua2 kes kita kata kita makan sayur. Kes 1, kita makan sayur dgn sebahagian...