Cepat Sihat

Cepat Sihat
kesihatan, kecantikan, awet muda, slimming, petua, renungan

Friday, 30 November 2012

Muda dan menawan - Shaklee Collagen Powder

Masalah kekenduran kulit, jerawat, kulit tak sihat? Ini jawapannya....




Sangat ringkas. Bancuh dalam air minuman kegemaran.... Minum ... Selesai... Tunggu hasilnya. 

Seorang rakan pengguna yang sangat setia dengan Shaklee Collagen Powder mengakui dengan mengamalkan SCP  beliau rasa bertenaga, segar, kualiti kulit meningkat dan pembuangan najis yang lancar.


Amaran!!! Rakan yang hamil dan menyusukan baby... tak digalakkan ambi produk ni... Bersabarlah utk bayi anda...

Hubungi 0192247004, ID Shaklee 889811 - Rosliza Kamaludin

Cuci muka dengan gembira...

 Ini dia produk yang digemari saya dan anak2 dara saya. 
Gentle Deep Foaming Cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan
Sangat berkesan, jimat dan tahan lama, dengan tiubnya yang besar. 

Berapa banyak nak guna???

Senang cakap kita picit ke atas jari kita sekadar sebesar biji kismis yang saiz kecil, bukan yang saiz besar.

Bagaimana nak guna?? 

Basahkan muka dengan air, cuci seperti biasa. Urut lebih lama kawasan yang ada masalah black head. Urut hingga kawasan tu jadi lembut dan bilas bersih...


Puas hati???

Anda akan puas hati terutama yang bermasalah kulit kerana kesannya dapat dilihat dgn lebih mudah berbanding kawan yang kulitnya dah memang sedia cantik. 

Berbaloi... jadi, rancanglah pembelian anda hari ini. Hubungi saya untuk bimbingan sekadar yang termampu 

Harga boleh dirundingkan

Ieja 0192247004 atau pm  Ieja Subang. 

ID SHAKLEE 889811


Pencerahan kulit - kecil2 cili padi




Kecil si cili padi.... gelaran saya kepada produk Nutriwhite Shaklee ini iaitu Spot Whitening Treatment.

Melihat kepada saiz bekasnya rasa was-was pada mulanya tetapi melihat kepada hasilnya perasaan was-was itu hilang.

Spot WT ini membantu menyama ratakan tona kulit wajah penggunanya. Ia cepat memudarkan kawasan2 gelap di kulit dan menjadikan kulit kelihatan lebih bersih dan berseri.

 Jika anda menggunakannya, selepas 3-4 hari... sudah nampak jelas hasilnya.

Yang penting penggunaannya tidak meninggalkan kesan berminyak, ia menyerap dan melembutkan kulit dengan ketara.

 Bagi rakan-rakan yang cuba utk berjimat, produk ini wajib bersama Gentle Deep Foaming Cleanser (yg ni saiznya besar..) Guna 2 jenis ini dulu. Kemudian beransur2 la menambah dengan rangkaian produk nya yang lain utk hasil lebih lumayan... Bijaklah berbelanja...

Secara amnya ia berfungsi:
  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus


Hubungi Ieja 0192247004 utk pembelian dan penghantaran.

Jimat wang untuk air minum yang bersih


Get Clean Water Pitcher

  • menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.
  •  merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula.  
  • berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan, 2 kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
  • Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. 
  • Disahkan dapat mengurangkan klorin.
  • Hanya beberapa sen bagi seliter air
  • Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik.
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak
  • Setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Cuba sebutkan harga penapis air yang selalu kita jumpa di pasaran....
Sekarang mari kita kira kos menggunakan  jag air ini.....

1set mengandungi 

1 jag + 1 penuras

3 penuras-(refill pack)


Pusingan 1

Harga jag RM483



1 turasan utk 303 liter air...bayangkan 303 botol air mineral besar- 1 liter
Jadi, 4 penuras utk 1212 liter air

Jika dikira, kos ialah RM483/1212 liter = 40 sen seliter


Pusingan 2

Selepas menggunakan 4 penuras...beli 1 set refill utk 3 penuras baru harga rm161.

Sekarang kos kita hanya RM161/909 liter = 18 sen seliter.

Bagi kawan2 yang belum memiliki penapis di rumah, dapatkan GCWP ini...tanpa sambungan ke paip, tanpa elektrik.. mudah tetapi murah...

Hubungi Ieja 019-2247004 atau pm sahaja. 
ID Shaklee 889811 (Rosliza Kamaludin)

Harga masih boleh runding...



Cerita orang miskin dengan buah mangga

Setiap kali menyusuri jalan untuk berulang alik balik ke kampung suami, terdapat banyak gerai jualan mangga di tepi-tepi  jalan. Suasana begini menggamit kenangan silam Zila.

Zila masih terbayang-bayang semasa kecilnya, dia  dan adik2 akan berlari2 menyambut kepulanagan ayah mereka dari bandar pada hujung bulan. 

Ayahnya  seorang yang sangat berjimat cermat demi menampung perbelanjaan keluarga. Apa yang ayahnya bawa pulang kali ini?... Wah!!!! buah mangga la adik2.. Hebatnya... Ayah panggil mangga siam (buah panjang). Apabila dapat memakan mangga itu sebiji seorang, itu  adalah kenikmatan yang dirasakan seperti kekal sepanjang bulan. Sebagai anak kecil, mereka menunggu pula bulan berikutnya.

Ayahnya tidak mampu membeli buah mangga yang elok dan mahal harganya. Jadi, dia akan memilih buah mangga yang dilonggok  dengan teliti agar dapat membeli buah yang masih elok tetapi murah utk anak-anaknya. Maklumlah... buah longgok ni tentulah  yang sudah kurang bagus kualitinya. Apabila Zila memakan buah itu, rasanya seperti tak mahu dihabiskan kerana nikmat dan enak yang amat sangat. Bagi minda kanak-kanaknya... bagai makanan istana!!! Kalau boleh isinya nak dikikis sungguh2 supaya tiada yang tertinggal. Bijinya dihisap sehingga semua manisnya hilang. Mujur la bijinya tak boleh dimakan sekali. Kalau tidak mungkin direbus seperti biji cempedak.  

Masalahnya kalau ditanam pun, tanah di kawasan rumah mereka di kampung tidak sesuai dengan tanaman mangga. 

Sekarang  Zila ada pokok mangga yang ditanam di halaman rumah oleh bibiknya 7 tahun dulu... Zila sangat menghargainya kerana beliau sekeluarga sudah boleh memakan buah mangga percuma. Setiap kali ibu bapa dan adik beradiknya bertandang, buah mangga itu akan menjadi tumpuan mereka. Bekal balik ke kampung juga selalunya tidak lupa membawa buah mangga dari pokoknya itu.

Dengan penuh keinsafan, Zila selalu mengingatkan anak-anaknya agar tidak membazir dengan makanan yang dibeli. Doanya setiap waktu mudah-mudahan pokoknya terus memberi hasil untuk dikongsi pula dengan rakan2, jiran  dan saudara mara yang lain. Alhamdulillah... rezeki dari Allah swt jua.

Pengajaran buat anak-anakku Dini, Dayana, Dalily, Damia dan Adam: Bersyukur dengan rezeki yang ada.

Wednesday, 28 November 2012

kulit cerah dgn Nutriwhite Shaklee

Saya nak kongsi hasil penggunaan Nutriwhite Shaklee. Sangat mengujakan...


Gambar ni diambil semasa belum guna Nutriwhite: set pencerahan...
Waktu ini muka saya sangat berminyak.Liang roma juga terdedah besar seperti kawah2 di permukaan bulan...Hu hu. Kalau teropong dekat2, banyak black head sekitar hidungku yang tak mancung itu....
Selalu rasa muka comot.. dah la tahi lalat banyak...(itu baru yang dalam gambar, belum lagi tak dipapar dalam gambar...tepi mata dan tepi bibir)


Gambar kedua ini baru diambil.
Baru 3 hari guna set pencerahan.... Puas hati... Saya cadangkan rakan2 gunakan sama....Lagipun saya yakin produk ini tak memudaratkan atau tercemar dengan bahan bahaya. 

Betul kata orang, tak cuba kita tak tahu. 

Cakap tanpa bukti pun tak elok...Rasanya dengan kos yang saya keluarkan, set ni boleh bertahan sekitar 2 bulan atau lebih. 

Hubungi saya untuk maklumat lanjut. Keluarkan sedikit belanja untuk diri kita...

Untuk keterangan setiap produk kunjungi artikel nutriwhite-utk-wanita-asia.
Hubungi Ieja 0192247004 atau pengedar terdekat anda

recycle : tudung rosak jadi baju anak

Malam ni saya nak ajak kongsi idea recycle tudung lama.


T shirt biru lama dipotong pendek. 2 helai tudung yg dah rosak dijadikan skirt serong d kiri dan kanan. Boleh la anak pakai utk main2 kat rumah.

Skirt hitam lama, digabung dgn tudung oren lama, jadi la begini utk ankku...


Ini lagi kesian... Utk majlis aqiqah Adam, mama tak sempat beli kain merah ikut tema. Tudung mama jadi mangsa... Adam kecik masa ni... cukup la 1 tudung utk 1 baju... 

Gambar2 ni kenangan utk anak2, betapa kedekutnya mama kami... ha ha ha..


Berpilis dangan campuran Pudina, halia dan jintan




Satu produk  menarik yg saya suka gelarkan vitamin berangin ialah peppermint ginger plus. Rasa pudinanya segar dan lebih hebat lagi ia mengandungi halia. byk kegunaan yg saya dh kongsi dlm perkongsian lepas.

Hari ini saya nk ajak kwn2 yg sedang berpantang selepas melahirkan utk legakan kepala dgn PGP. Ala-ala konsep pilis yg diajarkan oleh org tua2

Caranya mudah. hancurkan 1 atau 2 biji PGP dgn  sedikit air. tempelkan di dahi. Wah... segar berangin rasa kepala kita. Memang ringkas dan mesra pengguna. Bau pudinanya pun menjadi terapi buat ibu2. Kesannya tahan agak lama. Saya dah cuba dan selepas 1jam  eksperimen, saya cuci. Kagum!! Kesan beranginnya masih kekal. Terbukti ia menyerap dgn berkesan ke dalam kulit kita... Baguskan? 

Ibu2 patut cuba ni... murah, mudah, cepat,jimat...Rugi tak cuba..

Utk kongsi maklumat sila hubungi saya Ieja 0192247004. Boleh juga guna ID saya utk membeli iaitu 889811.utk harga ahli.

Kulit yg Sihat, Cerah dan Muda dengan Shaklee.





Vitamin C dgn kolegen
♥ Vitamin C penting bagi proses sintesis kolegen dn aktiviti antioksidan yg kuat yg berpotensi membantu mengurangkn kerosakan berpunca drp radikal bebas.
♥ wanita yg mengambil vitamin C yg tinggi kurang kedut pd wajah.

Carotomax
♥ karotenoid penting utk pelindungan cahaya UV, penyenggaraan dn pembaikan tisu kulit.

Vitamin E complex
♥ membantu memulihkan kulit dgn cepatmakibat sinaran matahari.
♥ mencegah daripada keradangan yg menyebabkn kemerahan pd kulit.

Vivix
♥ resveratrol d kenali sebagai sebatian anti penuaan yg paling kuat.
♥ ia merupakan antioksidan yg kuat membantu melindungi kerosakan kulit drp radikal bebas. Memperbaiki edaran darah,melembabkn kulit dn menghapuskan noda2 dgn berkesan.

Tuesday, 27 November 2012

13 KHASIAT LECITHIN






                          
1. Lechitin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini

2. Kenapa org yang nak kurus suke lecithin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye ianya memecahkan lemak) Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn. Tanpa lecithin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2 jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecithin, pasti ianya keputusan yg bijak.

4. Lecithin membantu mengurangkan atau mecegah penyakit berkaitan hati.

5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecithin

6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida

7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah nyanyuk atau Alzheimer's disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

9. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi mereka2 yg ada alergi, hay fever, asma, bronkitis dan emphysema

10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang juga sistem penghadaman.

11. Lecithin adalah zat utk kecantikan, ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

13. Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE. Bile fungsinya pulak mencairkan lemak dan pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.

Di sini saya kongsi sedikit testimoni







bersihkan daki2 di kaki dgn basic H

Malam ni nak kongsi aktiviti kami anak beranak di rumah.

Kaki kita selalu ada belulang2 kecil terutama hujung jari kelingking, dan tapak kaki. Senang saja nak mengatasinya. Gosok dgn air bancuhan basic H. Sangat senang melembutkan kaki dan kematu2 kat kaki kita. 

Gambar di bawah adalah Mia dan Adam yang meniru aktiviti kami.Orang lapik kaki dgn kain, budak berdua ni lapik orgnya sekali dgn kain. 

Memang best dan rasa ketara bersihnya. Boleh santai2 buat ramai2...



Amaran: Guna 2-3 titis sahaja. Cairkan dalam air bersih. Bukan sebab bahaya, tapi jgn membazir. Kesannya dah cukup bagus dgn 2-3 titik tu...

Hubungi saya utk maklumat dan banyak lagi rahsia Basic H. Murah saja.....

Ieja 0192247004 ID Shaklee 889811

get clean - set wajib utk setiap rumah

SANGAT BERBALOI, BERKEPEKATAN TINGGI DAN TAHAN LAMA...
MESRA ALAM... TIDAK BAHAYA KEPADA KANAK2. 
DAPATKAN SET INI SEGERA 

MENGANDUNGI 
  1. SABUN BASUH - TANPA KLORIN, SESUAI UTK SEMUA JENIS FABRIK
  2. PELEMBUT FABRIK - ELAK PAKAIAN BERKEDUT DAN KESAN STATIK
  3. PENCUCI PINGGAN - WANGI DAN LEMBUT PADA TANGAN
  4. PENCUCI SERBAGUNA BASIC H2 - KEGUNAAN YG PELBAGAI, DALAM DAN LUAR RUMAH

HARGA BOLEH DIRUNDINGKAN

PERCUMA
BEG COKLAT DLM GAMBAR
BOTOL UTK KELENGKAPAN SEMBURAN BASIC H.


HUBUNGI SAYA UTK HARGA MENARIK, PEMBAYARAN DAN PENGHANTARAN
IEJA 0192247004
ID 889811

Monday, 26 November 2012

Nutriwhite utk wanita asia



Sangat seronok memiliki Nutriwhite set ni.... Kenapa??? 

Produk ini diformulasi khusus utk wanita asia. Bestkan? Sesuai dengan cuaca dan serba sedikit cara budaya kita. he he... yang paling best perkataan whitening..

Yang saya paling suka ialah ia kawal minyak kulit saya yang memang ketara banyaknya  macam nak goreng ikan..

Ada beberapa rangkaian yang boleh dipilih.




Utk lebih mendalam, baca maklumat di bawah.

1. Gentle Deep Foaming Cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan
2. Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15

  • Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

3. Overnight Renewal Whitening Cream

  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
  • Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
  • Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

4. Soothing Radiance Whitening Softener

  • Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
  • Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan
  • Marshmallow melembapkan
  • Ianya sangat berkesan
5. Gentle Action Makeup Remover

  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
  • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri
6. Daily Defense Whitening Essence

Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:
  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
  • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit
7. Spot Whitening Treatment

  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus
Ikuti testimoni penggunaan Nutriwhite... klik  testimoni-penggunaan-nutriwhite-shaklee

 Utk maklumat pembelian, harga dan penghantaran, hubungi saya segera Ieja 0192247004 ID Shaklee 889811

cuci bersih telur ayam dgn basic H

Hari ini kita kongsi satu lagi kegunaan Basic H iaitu untuk bersihkan kulit telur yang dibeli di pasaraya. selalunya kulit telur ni memang jelas masih ada sedikit sebanyak tahi ayam, kalau kita basuh macam berlendir kulitnya. Jadi, kalau ada Basic H di rumah bolehlah cuci kulit telur tu dengan sedikit bancuhan Basic H. 

Selepas selesai, siramlah air basuhan tu kepada tanaman kita. Jadi baja tau!!! Tak la rugi dan buang je air  ke longkang. Cubalah!!!


Masukkan telur dalam air bersama 2-3 titik Basic H


Telur yang sudah dibersihkan. Sangat bersih berbeza dengan sebelumnya.

 Bagi kawan2 yang belum mamiliki Basic H, dapatkan segera. 

KEGUNAAN LAIN BASIC H KLIK rawat luka dengan basic H, dan kegunaan basic H
Hubungi Ieja 0192247004 utk maklumat lanjut pembelian dan penghantaran.

Sunday, 25 November 2012

Catatan balik kampung


Kisah 1: Petang2 di kampungku Kampung Padang

Semua yang bergelar kanak2 akan solat asar secepat yang boleh... dengar azan aje dah siap berwudhuk... solat tengah ruang tamu nenek je ramai2.... 

Hari 1: sejuk perut nenek dan mama2 ni melihat telatah mereka. Anak2 soleh dan solehah agaknya.

Hari 2: " cepat2 solat. jom2 kita solat asar" Mama2 hairan jugak!!! Solat zuhur tak pulak macam ni....

Hari 3: "Siapa dalam bilik air lama sangat ni... org nak wudhuk, solat asar, nanti lewat.." Mama-mama 100 kali bahkan 1000 kali hairan dan rasa misteri dgn perangai anak2 kami.

Hari 4: "Siapa tak solat asar tak leh turun main yek!!!" 

Oh pengumuman sudah dibuat.... Baru la mama-mama tahu kenapa semua anak solat asar awal waktu, tak perlu suruh2, tak perlu desak2...Hmmm alahai, solat kerana Allah atau kerana nak melompat di luar????  Sabar je la mama-mama... Mereka perlu alasan utk lakukan sesuatu..


Kisah 2: Main badminton perlu raket dan shaklee????

Damia dan sepupu2 sedang bermain badminton di laman rumah nenek. Riuh rendah tak terkata... sehingga kami yang tua2 ni pun terpaksa kuatkan  suara (agar didengar oleh mereka)

Tiba2 Mia bising...." Bagi mia shaklee tu.... bagi mia shaklee tu..."
Kami hairan dan tertanya2.

Mia sambung lagi, "Cepatlah dah naik atas pokok durian!!!! Bagi mia Shaklee tu..."

Eh eh,  lebih2 lagi la hairan... Shaklee??? atas pokok durian????





Makteh pun jenguk ke laman, "Kenapa Mia?"

Mia jawab sambil tangannya menunjuk ke dahan durian, " Tu... mia nak shaklee tu....."

Tiba2 Makteh ketawa sehingga merah mata. " Kenapa? " Itu je mama tanya.

Makteh ketawa lagi....

Makteh tunjuk ke dahan durian....

Mama pun gelak sama...

Rupanya shaklee yang mia sebut tu merujuk kepada shuttlecock (bulu tangkis)... 

Di mana silapnya?....ha ha ha.
                                         

Saturday, 24 November 2012

maklumat tentang ostematrix (kalsium Shaklee)

Teringat kisah yang biras saya ceritakan semasa family gathering tadi. Dia bawa anaknya 2-3tahun  ke klinik gigi kerana ada sikit berlubang. Macam2 cara dibuat utk pujuk anak duduk utk proses tampalan. Pening juga dibuatnya.

Apa saya nak kongsi hari ini?

Lewat mengambil kalsium mungkin merugikan kita dari banyak sudut, kesihatan dan kewangan utk rawatan.Yang paling tak sanggup ialah kesakitan yang terpaksa ditanggung apabila sakit gigi, cabut gigi, tampal gigi....Siapa setuju?

Itu belum kira pereputan tulang kita sepanjang usia kita. Mama-mama di luar sana, sedar tak kita banyak kehilangan kalsium semasa mengandung dan menyusukan bayi. Anak pertama...kedua...ketiga dan seterusnya. 

Pada peringkat awal kita mungkin tidak menyedarinya tetapi jangan la tunggu sakit baru nak berubat. Amalkan pemakanan sihat sepanjang masa.

Disiplin???? Memang kena disiplin,kalau tak buat dari dulu,sekarang kena mulakan.
Alamak!!! Anak2 memerhatikan kita...meniru kita, mencontohi kita. Mama-mama fahamkan?

Pujuk???? Hmmm...sebelum pujuk anak, pujuk diri kita dulu utk amalkan yang sihat2.

Didik???? Mestididik diri dulu sebelum didik anak2.

Jadi, tak perlu cerita panjang2, renungkan, cari bahan, bertindak. jangan rugi kemudian...

Renungan : Kadangkala kita menanggung kerugian dan tak mampu membaiki keadaan tetapi jangan biarkan orang lain mengikut jejak langkah yang sama dan kita memerhatikan mereka terkapai2 kerugian seperti kita. Zalim!!!

CarotoMax mengekalkan tumbesaran, penglihatan, kesihatan kulit dan selaput lendir


CarotoMax
 
Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik

CAROTOMAX merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.  Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.
 
CAROTOMAX menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:

•    Memelihara kesihatan yang baik. *
•    Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan 
      pertumbuhan tisu. *
•    Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput 
      lendir. *

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 Kod Produk10113 (30 kapsul) 
 

Garlic membantu peredaran darah yang baik

Garlic

Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. *

Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih. 

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.
 Kod Produk10127 (60 pil) 

Chewable Vita-C memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik


Berikan pada anak-anak
Chewable Vita-C™ 100 mg
 
Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.  Vitamin C tambahan diperlukan bagi ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan bayi di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi.

Chewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren.  Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 Kod Produk10102 (90 pil) 
 

Vita-Lea® Iron Formula-mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu, memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh, membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.*

Vita-Lea® Iron Formula

Multi vitamin & Multi mineral

Multi yang Hebat
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 Kod Produk10131 (120 pil) 

omega guard- mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata

OmegaGuard™
 
Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 Kod Produk10236 (90 kapsul) 
 
Hubungi Ieja 0192247004 atau pm Ieja Subang

ostematrix - bantu kesihatan tulang dan gigi

OsteMatrix™

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh.

Lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 Kod Produk10128 (120 kaplet)

Friday, 23 November 2012

testimoni pelanggan shaklee







surgeri ganti sendi- kosmo 23nov2012

Hari ini saya cuma nak berkongsi bahan yang dibaca dalam kosmo 23nov 2012. Seram pun ada tengok sendi kena surgeri begini tapi teringat juga keluhan saya sendiri semasa sakit lutut teruk sekitar bulan mei 2012. Saya rayu pada suami "jom la kita pergi hospital, operate pun operate laa...." Masa tu memang tak tahan, lutut kiri bengkak, bergerak susah..pincang rasanya hidup. dalam fb pun saya asyik mengeluh hal yg sama. 

Alhamdulillah sempat mengenali Joint Health Tablet Shaklee. Sekarang rasanya 90 % pulih. Tak sempat la jumpa pakar. Sesungguhnya Allah mengatur segala yang terbaik buat kita jika kita berusaha. 
(pendapat saya) Harapan dan doa saya, kesihatan ini berkekalan. Ameen. 


Bahagian sendi yang menjalani surgeri -KOSMO


sendi tiruan ganti sendi yang haus- KOSMO


info ttg kos terbabit-KOSMO

Mungkin anda tidak alaminya tetapi terjadi kepada orang tua, suami, isteri, adik, kakak, abang dan rakan.
Bertindak sekarang dan selamatkan sendi sebelum terpaksa lalui prosedur ini.

Utk perbincanagn lanjut hubungi ieja 0192247004 ID Shaklee 889811