Cepat Sihat

Cepat Sihat
kesihatan, kecantikan, awet muda, slimming, petua, renungan

Tuesday, 21 June 2016

Cepat Sihat: Minuman tenaga Performance Drink Shaklee

Cepat Sihat: Minuman tenaga Performance Drink Shaklee: Utk para Athlit, diperkenalkan Performance Drink dari Shaklee.. Performance® Maximum Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selep...

Minuman tenaga Performance Drink Shaklee

Utk para Athlit, diperkenalkan Performance Drink dari Shaklee..

Performance® Maximum


Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan
Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat kami dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
• Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
hidrasi
• Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)


• Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan 
keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Hubungi 0192247004 utk tempahan atau boleh beli sendiri di link ini.

Performance Drink

Monday, 20 June 2016

Cepat Sihat: Cara mudah membuat kocek baju melayu

Cepat Sihat: Cara mudah membuat kocek baju melayu: Hari ini nak buat catatan tentang petua jahitan ibu saya. Nak raya tahun  ni, mama rajin sikit nak menjahit. Maka baju melayu anak mama ...

Cepat Sihat: recycle : biskut cream cracker

Cepat Sihat: recycle : biskut cream cracker: Minda Recycle berputar lagi. Kali ni nak share projek recycle makanan pulak. gambar hiasan Teringat zaman kecil2 dulu kami buat ...

Sunday, 19 June 2016

Cara mudah membuat kocek baju melayu

Hari ini nak buat catatan tentang petua jahitan ibu saya.

Nak raya tahun  ni, mama rajin sikit nak menjahit. Maka baju melayu anak mama jahit sendiri.

Haa.. bukan nak share tentang cara jahit baju melayu tapi teringat ajaran mak cara mudah nak buat kocek baju melayu.

Ini langkah-langkahnya beserta gambar.
1.

Potong kotak atau kertas tebal berbentuk kocek yang kita mahukan.

2.
Potong kain mengikut bentuk. Gam sekeliling kad tadi.
3.
Lipat mengikut bentuk kad dan tekan dengan seterika
4
Ini pandangan dari bawah dan atas
5.
Tanggalkan kain daripada kad dan bentuk kocek dah siap.
6.
Semat dan jahitkan ke baju melayu dengan kemas.

7. Basuh baju dan keringkan untuk hilangkan kesam gam.

Selamat mencuba.
Terima kasih

Saturday, 18 June 2016

Cepat Sihat: Kalsium ostematrix

Cepat Sihat: Kalsium ostematrix: Tahu tak? Jisim tulang berkembang ke tahap maksimum pada umur 28 tahun... selepas itu ia mengurang... mengurang dan mengurang AJE KERJAnya...

Kalsium ostematrix elak masalah osteoporosis

Tahu tak?

Jisim tulang berkembang ke tahap maksimum pada umur 28 tahun... selepas itu ia mengurang... mengurang dan mengurang AJE KERJAnya. Takde nya mau menambah..😉

Selepas usia kita 40 tahun, jisim tulang mengurang dengan lebih cepat... cepat dan cepat... LAJU YANG AMAT..

Jadi, walaupun dah bertong2 susu kita minum masa kecil, kalsium yg kita terima dulu2 tu dah hakis, dah nak habis. Maka kenalah ganti balik...

Caranya?
Minum SUSU banyak2.... Sanggup?

Sambil tu ambil ostematrix shaklee pun mudah. Telan je 4 biji sehari. khasiatnya seperti 4 gelas susu atau 320 biji badam. Ia juga ada Vitamin D dan magnesium yang membantu penyerapan maksimum kalsium ke tubuh kita.

Haa.. jgn kata MAHAL la.. NO NO NO.. sbb dah bgtau la khasiat setanding bahan2 berkualiti.. setakat lbh kurang rm2.00 sehari tu.. layak la kan?
Mama tak MARAH... bgtau je...

Mrk pun nk byr kos bahan yg serba ORGANIK.. kos kilang.. kos R&D.. byr gaji saintis2 mrk.. takkan la gaji para saintis tu kecik2..

Alamak.. perkataan REPUT tu sgt tak sedap di baca.. kita kata tulang POROS... marilah kita bersama2 mngelak risiko tulang poros ini..

Kalau nak kata.. makan ni kita tak sakit terus.. mmg tak BIJAK la.. tapi sekurang2nya.. org tanya "Ikhtiar apa2 tak?"
Ye.. kita mmg ada usaha. Moga dilindungi Allah dari masalah.. atau kalau timbul juga.. kita harap yg kecil2 je.

JANGAN LUPA JAGA DIRI...
SEBELUM JAGA ORANG LAIN...

Hubungi 019- 2247004 utk share pengalamanku yg sgt indah ttg oste..😃😃

Nak order terus dari shaklee? Terus ke sini... http://bit.ly/1UDbcyb