gambar hiasan
Teringat zaman kecil2 dulu kami buat bergedil dari biskut cream craker.
Sekali sekala mama buat juga sejak anak dah ramai, tapi mama gunakan biskut yang dah lemau, yang anak2 tak habis makan.
Caranya senang.
Bahan2nya
Bahan2nya
1. Biskut cream cracker yang lemau - hancurkan
2. Bawang merah/ bawang besar cincang
3. Cili merah - potong atau cincang
4. Garam secukup rasa
5. Daun sup atau daun bawang - mana2 suka.
6. Telur - utk mencelup sebelum digoreng
7. Sardin atau tuna - hancurkan ( nak tukarkan dgn daging cincang pun boleh)
8. Minyak masak
Caranya
1. Campurkan semua bahan, Bentukkan ikut cita rasa kalian.
2. Celup dalam telur
3. Gorengkan..
Siap utk dimakan.
Ajak la anak2 buat.. mereka mesti suka...
mudah, murah tak membazir...
* Nota : resepi boleh digunapakai utk biskut yang tak lemau juga.
Dicatatkan di dapur tempat kami makan. feb 2013
ok jugak idea recycle ni... boleh cuba in shaa allah... cuma kat rumah ni... rasanya biskut x sempat lemau... dah tinggal habuk.. mcm kena beli khas aje...
ReplyDeletebiskut baru beli pun boleh
ReplyDelete